Moj A1
Zelo zanimiv Tutorial

TV vmesnik po 4 urah neaktivnosti, samodejno preide v stanje pripravljenosti

TV vmesnik po 4 urah neaktivnosti, samodejno preide v stanje pripravljenosti
Uporabniška raven 2
Značka +3
Z nadgradnjo TV vmesnikov smo dodali novo funkcionalnost.

Vmesnik po 4 urah samodejno preide v stanje pripravljenosti, če v tem času na daljincu TV vmesnika ne pritisneš nobene tipke.

V stanju pripravljenosti na TV vmesniku sveti rdeča dioda, kar pomeni, da ga je potrebno ponovno vključiti. To narediš s tipko »Power« ali tipko »STB«, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu daljinca za TV vmesnik.


Za naročnike, ki potrebujejo neprekinjeno delovanje Digitalnega TV vmesnika, smo pripravili dve možnosti:

HDMI - CEC (Customer Electronic Control)
Navodila za nastavitev:
  • Na daljincu A1 pritisnite tipko »MENU« s tem vstopite v meni digitalnega sprejemnika. S pomočjo smernih tipk se premaknite na možnost TV račun in nastavitve in pritisnite tipko »OK«.
  • S pomočjo smernih tipk se premaknite na možnost Tehnične nastavitve in pritisnite tipko »OK«.  • Znotraj Tehničnih nastavitev se premaknite na možnost »Izhod HDMI-YUV« in pritisnite tipko »OK«  • S smernimi tipkami na daljincu A1 se premaknite navzdol do možnosti "HDMI CEC". Pritisnite desno smerno tipko tako, da izberite opcijo »VKLOP« ter potrdite s pritiskom na tipko »OK«.  • Vaša nastavitev je shranjena. Meni zapustite s pritiskom na tipko »Exit« ali »Back«.
Z aktivacijo CEC možnosti, boste lahko vklop in izklop televizorja izvajali avtomatsko z vklopom digitalnega sprejemnika.


Reprogramiranje časovnega izklopa TV vmesnika
V primeru, da želite spremeniti čas, po katerem se Digitalni TV vmesnik samodejno izključi, lahko to kadarkoli uredite znotraj nastavitev.

Navodila za reprogramiranje:
  • S pritiskom tipke »Menu« na daljinskem upravljalcu vstopitev meni TV vmesnika, ter s pomočjo smernih tipk »gor/dol«; levo/desno izberete polje "TV račun in nastavitve", znotraj tega menija izberite "Uporabniške nastavitve", ter na to "Ostalo".
  • 1. Po izbrani poti »TV račun in nastavitve/Uporabniške nastavitve/Ostalo« se s smernimi tipkami »dol/gor« premaknemo do funkcije »čas pred preklopom v način pripravljenosti«, pritisnemo smerno tipko »OK«, ter s pritiskom na smerne puščice »levo/desno« izberemo željeno funkcionalnost oziroma čas pred preklopom v način pripravljenosti
  • Vaša nastavitev je shranjena. Meni zapustite s pritiskom na tipko »Exit« ali »Back«.


Odgovori 2

Z nadgradnjo TV vmesnikov smo dodali novo funkcionalnost.Vmesnik po 4 urah samodejno preide v stanje pripravljenosti, če v tem času na daljincu TV vmesnika ne pritisneš nobene tipke.V stanju pripravljenosti na TV vmesniku sveti rdeča dioda, kar pomeni, da ga je potrebno ponovno vključiti. To narediš s tipko »Power« ali tipko »STB«, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu daljinca za TV vmesnik.

A to ste sam vase ta nove A1 tv vmesnike nadgradili ali tudi amisove albis h9090 na katerem sem tudi jas ze od začetka!!!????
Uporabniška raven 2
Značka +3
@zagi13 nadgradnja bo zajela vse vmesnike.

Odgovor