Rešeno

A1 Telekom optika in 3 TV izkušnje (Malo dnara malo muzike)


Pozdravljeni

Na A1 Storitev Opitko L in dodatna se dva 2 Boxa sem naročen točno 4 dni. Storitev IP TV je katastrofa in ni vredna niti 1 €. Edina pozitivna točka je da ni vezave in hitrost interneta

Optični kabel je Telekomov. Prosim, da podučite vse vaše prodajalce na prodajnih mestih, da v priemeru naročila optike, dobiš še dodatni huawei pretvornik in s tem potrebuješ še dodatno električno vtičnico.  Oziroma ali res ne obstaja v 21 Stoletju Modem ,ki bi omogočal direkten priklop optike? Mislim da na telekomu sem to imel.

Omrežje imam narejeno s Devolo Mesh Wlan 2. Škoda da Pretvorniki dobijo od vas IP range 10.x.x.x. in da ni mogoče internet. In kljub prosti lan vtičnici na devolo uporaben samo za tv box 

Imam pa v drugi sobi v kateri imam trenutno kabelski modem še par zadev ki ne omogočajo wifija. Da uporabim te je torej možno samo da potegnem kabel od sobe do A1 modema. 

Pa to bi še preživel.

TV gledanje na dveh boxih , če gledata oba enak program , Program zamrzuje. Rešitev je da se en odloči in gleda z ogledom nazaj. takrat težav ni. 

Kritike da je to zaradi inšstalacije preko Interneta ne sprejemam. Ker zmrzuje tudi samo ,če je v uporabi samo en tv..

Gledanje prenosa OI Košarke , nemogoče pa tudi če sam gledaš. In potem pišete da je na optiki možno imeti 6 tv boxov. Hm mogoče res če maš novo hišo in vse cat 7,8 inštalacije in gledaš programe,ki jih sosed ne gleda.  

Mislim IP TV je na stopnjih iz pred 20 letih ,ko sem imel ISDN. 

Res Sramotno ,optični kabel do hiše je čisto nov. in hitrost interneta 340/40 res vse stabilno.

Televizija pa obup. 

Skratka A1 ne priporočam, škoda časa in živcev.

 

icon

Najboljši odgovor od A1_GasperB 24 August 2021, 13:34

Ogled izvirnika

Odgovori 3

Opravičilo za pozen odziv, upamo, da ste v tem času že pridobili odgovor na vaše vprašanje oziroma težavo z delovanjem odpravili . Če odgovora še niste prejeli, vas prosimo, da nam vaše naročniške podatke javite prek klepeta v aplikacijah Whatsapp ali Viber.

Ja storitev smo odjavili in smo nazaj pri kabelskem opetaterju.  Pri vrnitvi opreme so nsm v A1 poslovalnici povedali, da je to znano, da ob gledanju istega programa na dveh tjih prihaja do motenj, in da kot pcl delujejo damo tiste napravd ki jih prodaja A1.

Torej bi nam delavka v poslovalnici ob narocilu 3tvjih morala prodati se vase plcje.
 

Malo za salo malo zares, verjetno A1 deluje odlicno za samske ljudi, ki zivijo v garsonjeri. 

Uporabniška raven 4
Značka +2

Glede interneta tudi jaz nimam nobenih pripomb. Glede vmesnika (Huawei škatle) pa ni samo pri A1, tudi če greš na T-2 preko telekom optike jo dobiš (kolega ima Inboxovo je pa isti k). Zakaj je tako ne vem.

TV pa nimamo večjih težav, dve delata ok, pri enem tv boxu pa se zatika občasno (ponavadi takrat ko zmanjka povezave ali elektrike) je treba škatlo vsaj 2x potegnit iz elektrike da spet dela.

 

Odgovor