Zelo zanimiv

Varščina


Uporabniška raven 3
Značka +3

 

Pri A1 smo uvedli ukrep varščine za nakup naprave ob sklenitvi Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti, katere namen je nuditi dodatno varnost za primer preprečevanja morebitnih zlorab. Varščina je vnaprej določena vsota denarja in znaša 150 EUR. Na prodajnem mestu jo lahko ob nakupu naprave poravnaš v enkratnem znesku z gotovino ali plačilnimi karticami, če naročiš napravo v spletni trgovini, pa jo z gotovino poravnaš kurirju ob dostavi.

 

Varščino plačaš ob nakupu telefona višjega cenovnega razreda, katerega cena brez vezave znaša več kot 475 EUR. Cene lahko preveriš :point_right_tone1:tukaj.

 
Varščino plačajo novi naročniki, ki :nerd: :

  • ne prenašajo obstoječe telefonske številke, ki jo uporabljajo pri drugem operaterju, v omrežje A1 Slovenija, ali
  • prenašajo v omrežje A1 Slovenija predplačniško številko, ki so jo uporabljali pri drugem operaterju, ali
  • prehajajo na naročniško razmerje s predplačniških paketov.

Poleg tega si A1 pridržuje pravico do uveljavitve varščine tudi za obstoječe naročnike, ki so sklenili novo naročniško razmerje pred manj kot 3 meseci in želijo skleniti Pogodbo o zagotovitvi posebne ugodnosti za napravo višjega cenovnega razreda.
 

Kaj pa vračilo varščine? :thinking:

Naročniki prejmete varščino vrnjeno v obliki preplačila ob izdaji rednih mesečnih računov, do porabe celotnega zneska plačane varščine. Varščina se bo pričela odštevati od vključno 5. rednega mesečnega računa po sklenitvi Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti. Varščina bo vidna na računu kot posebna postavka, in sicer »vračilo varščine«. Tak prikaz bo na prvem izdanem računu po sprostitvi varščine, na naslednjih pa kot preplačilo do trenutka, ko le-to ne bo porabljeno.
 

Uporabniki lahko vračilo varščine zahtevate tudi v enkratnem znesku. Vendar POZOR :bulb: : uporabniki lahko podate zahtevo (na prodajnem mestu) v obdobju med sklenitvijo Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti oz. vplačila varščine in najpozneje 5 dni pred iztekom 4 mesecev od datuma sklenitve Pogodbe o zagotovitvi posebne ugodnosti. Datum vračila varščine na tvoj TRR se izpiše na obrazcu. Vračila se izvajajo vsak torek in petek, če je dela prost dan, se izvede naslednji delovni dan.


Odgovori

Še ni odgovorov

Odgovor