Tutorial

Potuješ v Miami, ZDA na tekmo dveh slovenskih NBA zvezdnikov?

Potuješ v Miami, ZDA na tekmo dveh slovenskih NBA zvezdnikov?
Uporabniška raven 4
Značka +3
Našim naročnikom, ki bodo tekmo spremljali v živo, podarimo brezplačni prenos podatkov v ameriških omrežjih AT&T in T-mobile v obdobju od 27. 3. 2019 do 29. 3. 2019. Kako do ugodnosti, smo objavili na Facebooku A1 Slovenija.
Če potrebuješ prenos podatkov v ZDA ali drugod po svetu, priporočamo pakete A1 GO!, v katerih prejmeš zakup 1 GB prenosa podatkov pri izbranih operaterjih v 38 državah sveta, vključno z ZDA po ceni 4,99 €. Zakup se samodejno vključi in obračuna le, kadar ga potrebuješ.

Za vse navijače smo zbrali nekaj navodil, da bo uporaba mobilnih storitev v ZDA brez skrbi:
  • Klici: v ZDA operaterji računajo klic od trenutka, ko se vzpostavi klicanje, t.j. takoj, ko nam telefon zazvoni (pri dohodnih klicih) oz. takoj, ko dobimo signal, da pri klicanem telefon zvoni (odhodni klic). Klic se tako obračuna tudi, če ga ne prevzamemo oz. če klicani ne prevzame klica. Cenik klicev na slikah spodaj, dodajamo še povezavo opcij za klice in SMS sporočila: A1.si/tujina/klici-iz-tujine/-/roaming/RES/US. Dohodno SMS sporočilo je vedno brezplačno.
  • Prenos podatkov: Ko ne želiš uporabljati prenosa podatkov v gostovanju, oziroma »data roaminga«, v nastavitvah to izključi, prav tako pa izključi tudi možnost povezovanja na LTE omrežni način.
Izbira blokade prenosa med gostovanjem:
iOS: Settings > Mobile Data Options > Data Roaming > OFF
Android: Nastavitve > Povezave > Mobilno omrežje > Podatkovno gostovanje > Vklop/izklop*

Izbira omrežja:
iOS: Settings > Mobile Data > Mobile data options > Voice & Data > 3G
Android: Nastavitve > Povezave > Mobilno omrežje > Prednostno omrežje > 2G/3G*

  • Brez skrbi: akcija brezplačnega prenosa podatkov je na voljo v omrežjih AT&T in T-mobile in ni bojazni, da bi telefon samodejno preklopil na kakšnega drugega ameriškega (zemeljskega) operaterja s plačljivim prenosom podatkov. Previdnost velja le na območjih, kjer delujejo celice z možnostjo povezave na satelitska, ladijska in letalska omrežja, kot tudi v obmejnih območjih, kjer se telefon lahko poveže s celico operaterjev iz sosednjih držav.

Odgovori

Še ni odgovorov

Odgovor