Rešeno

Pametna televizija in univerzalni daljinci


V čigavi domeni je reševanje nekompatibilnosti med Boxom A1 in televizijo Samsung?
Ko sem bil pri Telekomu sem lahko z "univerzalnim" daljincem pametne televizije upravljal tudi Telekomov box. Vse je delalo in ko sem bil "premamljen", da se pridružim A1 sem prej preveril ali je A1 v Samsungovem TVju in je bil. Žal izgleda, da sta le neka avstrijska STB-ja vpisane ne pa tudi "slovenski" SceneGate 8073.

Bil sem tudi na A1 centru, kjer je "tehnični vseved" svetoval, da se obrnem na Samsung, saj ni problem A1, da STB-ja ni noter.
Na Samsungu in njihovi tehnični podpori (servi DAST) pa trdijo obratno.
Ali bi moral Albis Technologies poskrbeti da se vgradi STB firmware v Samsung Smart tv, ki ga delajo za A1 ?

Kaj menite Vi?

Meni je jasno, da če grem na počitnice z agencijo in potem ne dobim pričakovanega, da je pač kriva agencija, če kaj ni OK, ne pa avtobusar, ki ga je najela.
Imam tudi ojačavalec Onkyko in preko HDMI ARC lahko tudi upravljam z njim kar z daljuncem TV. Vse to kar deluje. Brez dosti razmišljanja. Samo A1 box ne, žal.

Kaj sploh lahko uporabnik naredi? Pozabi A1 in gre k drugim ponudnikom?
icon

Najboljši odgovor od Sneaky 14 October 2019, 17:41

Ogled izvirnika

Odgovori 11

Uporabniška raven 3
@lkos7
dvomim, da imajo pri A1 vpliv na to katero opremo podpre kateri od proizvajalcev televizorjev.

Jaz recimo za upravljanje z A1 STB uporabljam aplikacijo "Pametni upravljalnik", ki je bila tovarniško nameščena na moj Huawei Mate 20 Pro. Znotraj aplikacije enostavno dodaš daljinec, proizvajalec Albis (proizvajalec A1 STBjev) je polno podprt, ter vse funcije delujejo. Je pa res, da za tovrstne aplikacije, potrebuješ telefon, ki ima IR oddajnik :)

Uporabniška raven 2
Značka +3
@lkos7 žal res nimamo vpliva na to, katero opremo proizvajalci dodajo v svoj "maping" za daljince. .

Rešitve kako bi lahko tvoj Samsung daljinec uporabil za upravljanje naših vmesnikov, žal nimamo.
@lkos7 žal res nimamo vpliva na to, katero opremo proizvajalci dodajo v svoj "maping" za daljince. .
Pri Albisu so rekli, da naj to A1 uredi. Pri Samsungu so mi rekli, da se bo s tem ukvarjala ekipa razvijalcev. Sedaj bi pa bil čas, da se še kdo iz A1 zgane in pokliče na brezplačno podporo, kar bi imelo večjo težo, kot pa en "end user" saj je za tem menda poslovni interes (aka smart home)?

Bi pa bilo dobro tudi, da si "tehnični vseved" na A1 pogleda, kako to deluje na boxu Telekoma Slovenije z daljincem, ki pride poleg pametne Samsung televizije in gotovo še kakšnega drugega proizvajalca. Ne rabiš nobenega A1 daljinca več!

> Rešitve kako bi lahko tvoj Samsung daljinec uporabil za upravljanje naših vmesnikov, žal nimamo.
Kot že rečeno ima A1 že "rešitev" vgrajeno v Samsung Smart TV. Samo verjetno le za Avstriske A1 STB-je in ne tega Albisa. Kar pomeni, da bi nekdo iz podpore moral poklicati na AT A1 in potožiti, da se v SI eden tu "buni" in ga ne razumemo kaj hoče.

---
ALBIS
Thanks for your enquiry on our website albis-elcon.com.
Since we do not sell our products to end users, I would like to ask you to contact your network >operator. Also in case of missing features you would have to contact A1 Slovenia for further information.
If you have any further questions don’t hesitate to contact me.
Mit freundlichen Grüßen / Kind regards


SAMSUNG
--
Spoštovani,zahvaljujemo se vam, ker ste kontaktirali Samsung Electronics!
V zvezi z vašo zahtevo vam sporočamo:
Hvala vam na povratnih informacijah. Poskrbeli bomo, da dosežejo naš tim razvijalcev.


Za več informacij nas lahko kontaktirate po telefonu, od ponedeljka do petka, med 9:00 in 18:00 uro, na naslednji telefonski številki: Slovenija - 080 69 72 67 Brezplačna številka

Želimo vam prijeten dan še naprej!
Danko

Samsung Electronics – Center za pomoč uporabnikom
Uporabniška raven 2
Značka +3
Hvala za angažma @lkos7, tudi naši kolegi pri A1 AT nimajo vpliva na to, katero opremo proizvajalci podprejo pri svojih produktih.

Res pa je, da več kot je povpraševanja s strani kupcev, večji je tudi interes posameznih podjetji, da dodajo funkcionalnosti, upam, da bo tako tudi v tvojem primeru s Samsung-om, informacija, da so zadevo predali razvijalcem, je vsekakor dobrodošla 🙂
Preprosto ne verjamem, da ne bi mogla podpora A1 skomunicirati da Albis pošlje podatke (oz box) Samsungu. Albis očitno ne komunicira z končnimi uporabniki. Meni kot razvijalcu so boarde šenkavali, samo da bi se s firmwarjem ukvarjal, kar pomeni da bi na Samsungu to že vgradili, čer bi se A1 angažiral ali pa skenslati Albis, ne glede na to kako poceni so njihovi boxi, ker kupci ne bodo kupovali krasen hardver z obljubo, da bo. Če pa obljube A1 sploh ni, pa je odločitev o ločitvi dosti lažja.

Jaz imam enako težavo in sem prepričan, da nas je kar nekaj takšnih. Skrajni čas bi bil, da A1 pokaže malo samoiniciative in se poveže s proizvajalci (v tem primeru Samsung in Albis), za premik v pravi smeri.

Prosim za informacijo, kaj se dogaja v tej smeri.

Uporabniška raven 3
Značka +3

Kot smo že omenili, na to, katero opremo proizvajalci podprejo pri svojih produktih, nimamo vpliva. Bodo pa kmalu na voljo novosti, ki pa jih zaenkrat še ne smemo razkriti.

Pozdravljeni,

ta vaš “kmalu” bi resnično po vseh prošnjah, pripombah in negativnih opazkah lahko nekoliko opredelili. Ali se pogovarjamo o obdobju 1-2 mesecev, pol leta, treh mesecih, itd. 

 

Kolikor vidim, nas je kar nekaj, ki nam zmanjkuje “potrpljenja” z vašim “kmalu”…

Hvala, če se boste potrudili v nekoliko natančnejši opredelitvi.

Ko je k meni prišel tehnik za priklop je rekel, da Samaung TV se da naučiti in naj v iskalnik vpišem amis (kdo je ponudnik storitev) in v naslednjem koraku je televizija zaznala in pilot znal prestavit programe. 

 

Danes ko sem delal ponastavitev TVja pa amisa ne najde več. Sesaj je notri A1, ki pa v naslednjem koraku ne zazna pilota za prestavljanje programe. 

Hvala za napotek glede AMIS ponudnika na Samsung TV. Sedaj mi TV daljinec deluje tudi za Albis. Izgleda da gre preko infrared in da mu TV sporoči preko bluetotha za kateri box naj pošilja žarke. Ob vsej podpori A1 mi tega niso bleknili. Očitno terenski tehniki več vedo kot vseved na A1 v BTC, kamor sem se fizično naslikal z opisano težavo.

ti je našel AMIS? Ker meni ga ne. 

Odgovor