Zelo zanimiv

Elektronski podpis dokumentov – Click2Sign – lastni certifikat


Uporabniška raven 3
Značka +3

O tem, kaj je elektronski podpis in čemu je namenjen, smo več napisali že v tem članku.

Ena izmed možnosti za elektronski podpis dokumentov je tudi izbira lastnega certifikata - Sigen-CA, POŠTArCA, Halcom CA.

Na vpisan elektronski naslov prejmeš navodila in povezavo za elektronski podpis dokumentov. V prilogi sta cenik in splošni pogoji.

E-sporočilo z navodili in aktivno povezavo za elektronski podpis dokumentov 👇
 

 

Če v 24 urah ne klikneš na povezavo in ne podpišeš dokumentacije, se naročilo preda v dostavo dostavni službi, za podpis te bo kontaktiral kurir.

 

Izbira certifikata in elektronski podpis dokumentov


S klikom na povezavo se v brskalniku odpre spletna stran Setcce. Na tej strani izbereš kakšne vrste certifikat uporabljaš. Pri tem si lahko pomagaš z dodatno razlago, ki se skriva za ikono »i« na desni strani.

Izbira lokacije certifikata 👇

 


V naslednjem koraku vpišeš e-naslov, na katerega želiš prejeti potrditveno kodo.

Vnos e-naslova za prejem potrditvene kode 👇

 


Na e-naslov, ki si ga vpisal/a, prejmeš potrditveno kodo in jo vneseš v naslednjem koraku. Vnos zaključiš s klikom na gumb »Potrdi«

Če ne vpiše pravilne Potrditvene kode, te bo sistem opozoril in ti ponudil, da jo vpišeš ponovno.

Vnos potrditvene kode 👇

 


Če prvič uporabljaš aplikacijo za elektronski podpis, verjetno še nimaš nameščene SETCCE proXSign®️ komponente. Aplikacija ti ponudi navodila za namestitev komponente in možnost izbire certifikata, s katerim lahko podpišeš dokumente.

Navodila za namestitev SETCCE proXSign®️ komponente 👇

 


Izbira certifikata 👇

 


Če v certifikatu ni podatkov o davčni številki, bo potrebno vnesti tudi ta podatek. Sistem podatek potrebuje za preverjanje pristnosti uporabnika (angl. authentication).

Okno za vnos davčne številke in imena 👇

 


Po uspešni prijavi v A1, se odpre stran z dokumenti. Podpišeš jih s klikom na ikono Podpiši, ki se nahaja neposredno nad dokumentom.

Okno za pregled in podpis dokumentov 👇

 

58052d8a-48a8-4775-a251-e85d2f68e48e.jpg


Če je na voljo več dokumentov, podpišeš vsakega posebej. Pred tem lahko dokumente prebereš z izbiranjem v meniju Seznam dokumentov, levo od prikazanega dokumenta.

Ko podpišeš vse dokumente, se bo ikona Podpiši spremenila v ikono Izhod. S klikom nanjo zaključiš elektronsko podpisovanje dokumentov 👇

 

53434609-8d68-4d71-a84b-b89e0374aea8.jpg


Po kliku na ikono Izhod prejmeš potrdilo o uspešno opravljenem elektronskem podpisu dokumentov. Ob tem te obvestimo, da boš podpisane dokumente, skupaj s Cenikom in Splošnimi pogoji prejel/a na vpisani elektronski naslov naročnika.

Potrdilo o uspešno opravljenem elektronskem podpisu dokumentov 👇

 

3de89b25-3afb-4166-b83d-c66702b44570.jpg


Če si naredil/a vse po navodilih, je tvoja dokumentacija že poslana v aktivacijo 👍

 

 


Odgovori

Še ni odgovorov

Odgovor