Zelo zanimiv

Zaščiti opremo pred nevihtami

Zaščiti opremo pred nevihtami
Uporabniška raven 4
Značka +3

Ali v času neviht izklopiš naprave iz elektrike?

V času poletnih neviht in udarov strel je povečana nevarnost okvar elektronske opreme, saj te lahko poškodujejo vso opremo priključeno na električno omrežje.
Priporočamo, da ob nevihti ali daljši odsotnosti od doma iz električnega in internetnega omrežja izključiš vso elektronsko opremo:

 

  • Iz električnega napajanja izključi modem in vse digitalne sprejemnike.
  • Izključi telefonski kabel iz hišne telefonske vtičnice, če uporabljaš storitev s tehnologijo ADSL/VDSL.
  • Pri digitalnih sprejemnikih izključi mrežni kabel.
  • Pri optičnih modemih izključi samo električno napajanje. Drugih kablov ni treba izklapljati.


Izključi tudi vso drugo opremo A1 in Elektro TV set, če ga uporabljaš.

Poleg teh ukrepov pa priporočamo tudi uporabo prenapetostne zaščite. V naši ponudbi najdeš napravo ZES 76,  trenutno po znižani ceni na naši spletni strani A1.si.

Za nakup prenapetostne zaščite:

  • nas pokliči na številko 040 40 40 40,
  • nam piši na elektronski naslov info@A1.si,
  • piši v zasebna sporočila tukaj na forumu,
  • piši na ViberWhatsApp ali v zasebna sporočila na Facebooku.

 


Odgovori 3

Pri trenutnem ponudniku nismo zadovoljni in se mislimo preklopiti na A1. Trenutno, če se modemu karkoli zgodi (npr. če udari strela) nam trenutni ponudnik zamenja modem brezplačno, saj škode na modemu nismo povzročili mi. Je tako tudi pri A1? Hvala vnaprej za odgovor.
Uporabniška raven 3
Značka +3
@ana.tws Ker je tvoje vprašanje povezano z našim člankom o zaščiti opreme v času neviht, smo ga prestavili kar sem.Opremo zamenjamo brezplačno (da bi se to spremenilo, tudi ni v načrtu). Potrebno pa je poskrbeti za zaščito. Brez nje bi lahko nadaljnje menjave tudi zaračunali. Kako to storiš, je opisano zgoraj v članku.
@ana.tws Ker je tvoje vprašanje povezano z našim člankom o zaščiti opreme v času neviht, smo ga prestavili kar sem.Opremo zamenjamo brezplačno (da bi se to spremenilo, tudi ni v načrtu). Potrebno pa je poskrbeti za zaščito. Brez nje bi lahko nadaljnje menjave tudi zaračunali. Kako to storiš, je opisano zgoraj v članku.@ana.tws Ker je tvoje vprašanje povezano z našim člankom o zaščiti opreme v času neviht, smo ga prestavili kar sem.Opremo zamenjamo brezplačno (da bi se to spremenilo, tudi ni v načrtu). Potrebno pa je poskrbeti za zaščito. Brez nje bi lahko nadaljnje menjave tudi zaračunali. Kako to storiš, je opisano zgoraj v članku.

Odgovor