Rešeno

LTE - hibridni modem


V ponedeljek, 18.11.2019, smo prešli od operaterja T-2 na A1. Po navodilih operaterja smo izvedli priklop, vendar je delovala samo DSL funkcija ter vmesnik za tv. WI-FI se je povezal, vendar ni bilo interneta. Po večkratnih klicih in pogovorih ter konfiguraciji s strani tehnikov je bilo ugotovljeno, da je verjetno LTE zanič ter da bodo poslali novega. Danes zjutraj, 20.11.2019 prispe nov LTE hibridni rutar. Po priklopi le-tega se situacija ponovi, DSL se vklopi, LTE lučke ne gorijo. Ko vstavim kartico operaterja HOT se LTE lučke prižgejo na prvem (za katerega so tehniki ugotovili, da ne deluje) ter tudi na drugem modemu. Ko vstavim SIM kartico LTE rutarja v drugo napravo kaže, da ni omrežja. Po mojem mišljenju kartice, ki so mi jih poslali skupaj z rutarji, niso aktivirane. Prosim za pomoč, ker s strani A1 cel dan še vedno ni odgovora, jaz pa internet nujno potrebujem za službene namene. Ali ima kdo kakšen podobne izkušnje oz. kakšen predlog, kako bi stvar rešil? Hvala in lp

 

icon

Najboljši odgovor od A1_Urska 20 November 2019, 17:57

Ogled izvirnika

Odgovori 6

Redpicasso če si slučajno aktiven na FB ju pejd na fb profil A1 SLOVENIJA IN JIM TAM V ZAZSEBNA  SPOROČILA NAPIŠI SVOJO TEŽAVO SKUPAJ  Z SVOJIMI PODATKI NASLOVOM IN TEL, ST. KER TAK BOŠ NAJHITREJ REŠU PROBLEM VSAJ PO MOJIH IZKUŠNAH LP...

Uporabniška raven 3
Značka +3

@zagi13 Dober nasvet. Smo pa @Redpicasso prosili za podatke v zasebnem sporočilu kar tu. 

hvala, bom poskusil še na ta način

Sporočam veselo novico, vse deluje. Napaka je bila pri LTE hibridnih karticah, tehniki so stvar sedaj uredili. Povezava deluje odlično, veliko boljše kot pri prejšnjem operaterju. Zaenkrat sem s hitrostjo zelo zadovoljen, ker so razlike res opazne. Hvala vsem za predloge,  A1_Urska mi je bila res v veliko pomoč pri hitri rešitvi problema in se ji iskreno zahvaljujem. 

Lep dan

Že kar nekaj časa je minilo odkar sem nehal klicati na A1 ter jim skušal dopovedati, da je povezava u k****.

Prej smo imeli (SIOL) mobitel in je bila hitrost downloada enako, kot sedaj z Hibridnim modemom. Da ne govorim o obljubah distributerja, kakšne hitrosti bo dosegalo. Imamo zakupljeno linijo 50/20 dosegamo pa 12-20/5-10. Tehniki so mi zatrdili, da smo predaleč od repetitorja, da bi imel dobro povezavo preko LTE. Ko sem jim pa razložil, da imam do repetitorja čisto linijo 1km in da mi preko telefona (dostopna točka) operaterja MOBITEL vleče tudi po do 7MB/s, pa so rekli, da je njihov repetitor preobremenjen :S. Dobesedno z tebe delajo bedaka. V glavnem, čakam da poteče pogodba.

Hibridni modem uporabljamo že skoraj 2 leti. Moram priznati, da  kljub vsem težavam za pridobitev, smo bili nad delovanjem navdušeni. Hitrost interneta se je res dobro izboljšala, fiksna linija pa je zagotavljala nemoteno delovanje 2 TV. Prenos brez hibrida je bil nekje 7MB.

Težave pa so se začele pojavljati v zadnjih mesecih...

Ob hkratnem delovanju obeh tv in brskanju po spletu, se opazi poslabšana kvaliteta slike in zelo počasno delovanje interneta. 

Ko preverjam porabo na aplikaciji opažam tudi, da že nekaj mesecev ni nobenega prenosa na hibrid-sim kartici. Čista ničla. 

Pa imam vprašanje za A1_Urska, ki je v teh zadevah že pomagala, ali pa za kogarkoli, ki bi lahko... Že v prejšnjih komentarjih sem zasledil, da je nekdo zapisal, da je bila težava v sim kartici, in da je po menjavi vse delovalo ok…

Ne vem, zakaj meni nihče nikoli ni omenil te možnosti, pa sem že nekajkrat opozoril na težavo v klicnem centru…

Mogoče bi pa menjava sim rešila problem. 

vedno isti odgovori: preobremenjenost, pa oddaljenost, pa pokritost itd… 

Ampak stvar je v preteklosti delovala!! Nekaj tu ni vredu. 

Vem, da je v ozadju tudi predvidena ukinitev hibridnih modemov, ampak jaz še vedno plačujem 5eur na mesec za tisto, kar je bilo dogovorjeno oz. obljubljeno. Čeprav je to zadnje mesece “metanje denarja skozi okno”. 

Kakšna bi lahko bila rešitev?

Odgovor