Rešeno

Upočasnjeno delovanje Brezžičnega neta


V zadnjih dneh imam kar upočaasnjen internet. Včasih mi odpre določeno stran, včasih ne. Ni mi jasno do česar je, sem že pisal na FB, so dali nasvet, ta žal ni pomagal. Me zanima če je preobremenjeno ali če je kakšen drug problem

icon

Najboljši odgovor od maria85 21 October 2020, 18:24

Tudi pri nas enkrat odpre drugič ne,sicer kaže da je signala full potem pa vse obstane. Trenutno pa na a1 ni strokovnjaka bi znal pomagat. Razmišljamo o prekinitvi sodelovanja.

Ogled izvirnika

Odgovori 12

Tudi pri nas enkrat odpre drugič ne,sicer kaže da je signala full potem pa vse obstane. Trenutno pa na a1 ni strokovnjaka bi znal pomagat. Razmišljamo o prekinitvi sodelovanja.

Uporabniška raven 1
Značka +3

Živjo @MiroMiro in @maria85, da lahko preverimo vzrok motnje, potrebujemo naročniške podatke in lokacije v zasebno sporočilo.

Uporabniška raven 3

Se pridružujem, imam hibridni modem in zadnje čase internet zelo slabo deluje, kontaktiram A1 in eno in isto vedno.

Tudi jaz se pridružujem…

Enake težave z internetnim omrežjem.

Televizij dela bp internet prava zmeda. Nekomu dela wifi na telefonu in ne na prenosniku drugemu ravno nasprotno pa zopet obratno....

Težko če imaš v hiši dijaka, študenta in delo na daljavo...:disappointed:

Kličeš tehnično pomoč ni odgovora niti povratnega klica :rage:

 

Pozdravljeni,

tudi jaz se pridružujem zgornjim težavam.

 

Prav tako pri nas prekinja povezavo na modemu (domači net 2), čeprav je signal dober, med delovanjem prenos med 15-20mb. Nekaj časa povezava dela in se prekine za par sekund in to se ponavlja v nedogled.  Sedaj naprimer povezava preko domačega neta ne dela, preko mobilnih pa deluje ok. Telefon in modem sta trenutno na isti lokaciji, kar ni razumljivo, da pri uporabi istega signala eden deluje drugi ne. Pred pol ure je bilo obratno, delal je domači net, niso pa delali mobilni podatki na telefonu.

!!! A1 te stvari urgentno odpravite !!!

Kot so že zgoraj opozarjali, da potekajo dela od doma, zaradi česar lahko imamo velike primanjkljaje in izpade v podjetjih, ker nimamo stabilnih povezav. Ne nazadnje pa še šolanje na daljavo za tri otroke.  

Prav tako mi razmišljamo o menjavi ponudnika, ko nam naslednji mesec poteče vezava.

Pozdravljeni

Ni mi preostalo drugega kot raziskovat sam…

Trenutna ugotovitev je, da takoj ko v omrežje vključim dodatni routar postane vse nestabilno in zginjajo internetne povezave na posameznih aparatih. Zdaj ko imam izločenega mi trenutno vse dela bp na osnovnem wifi-ju. Zdaj sem dodal samo ojačevalnik osnovnega wifi-ja.

Moram pa povedat da sem imel dodatni router v funkciji že dalj časa brez problemov. Pomoje so začeli doktorirat s kakšno novo tehnologijo in opremo in kar naenkrat ni več kompatibilna z marsičim…

Upam da komu pomaga ta rešitev…

Lp

Iste težave, določene strani vcasih delajo, vcasih ne. Mislim da je problem z DNS serverji. Testiral sem menjavo na Googlov in openDNS server, kar je pomagalo in lahko sem odprl strani ki prej niso delovale, vendar slej ko prej pride do istih tezav ali pa se povezava popolnoma prekine.

Router je cisto nov, A1 racun pa je bil ustvarjen pred 5dnevi... povezava naj bi bila do 40mb/s, vendar ne preseže nad 10mb/s z zelo dobrim signalom.

Tudi pri meni sem v zadnjih dneh nekajkrat opazil neke motnje, vendar ne kaj hujšega, če bo komu v pomoč. Cell ID 303362

Danes, v petek okoli 12h se ob priklopu modem ni hotel povezat v omrežje (svetila je rdeča lučka). Po izklopu in ponovnem vklopu je delovalo, vendar je internet delal izredno počasi (download normalno, upload pa le okoli 100kbps). Zdaj, zvečer dela vse normalno

Pred, se mi zdi, da pred dvema dnevoma okoli 23h je internet nehal delovati za kakšnih 10 - 15 minut (svetila je tudi rdeča lučka), pogledam še na telefon, tudi ta ni deloval (pisalo je le klic v sili), čez nekaj časa je telefon spet našel signal, modem pa sem moral izklopit in vklopit, da je začel spet delat.

L.p.

 

“Hitrost” moje internetne povezave (paket Brezžični) je v zadnjih dneh padla na 1,5 MB (= 1,5 megabajta) verjemite ali ne. S signalom ni nič narobe, odličen je. V rabi pa sta dve napravi, občasno tri.

 

Žal sem šele pred kratkim sklenila dveletno vezavo. Velika napaka.

Mislim pa, da bi TAKŠNO odstopanje od oglaševane hitrosti - 1,5 MB je dejansko nikakršen internet - moralo biti utemeljen razlog za “brezkrivdno” predčasno prekinitev vezave, torej brez finančne škode za uporabnika.

 

Mimogrede: “tehnična podpora” A1 je pod vsako kritiko. 10 dni je trajalo, da so se odzvali na mojo nujno prošnjo za pomoč, potem pa sem morala še dvakrat ponavljati, kaj je narobe … in še vedno niso razumeli. (Po enem enem mesecu je problem še vedno nerešen.)

 

 

Se pridružujem vsem zgoraj. Odkar sem kakih 10 dni nazaj preklopil iz domači net 3, na brezžični net mi hitrost skorajda ne gre čez 5 mbs… večinoma časa se giblje med 0 do 2 mbs,  sploh ob večerih… imam pa povezavo 40mbs… A1 dej odpri pipco, saj vemo kaj počnete…

Me je kr strah spet poklicat, k mi bo spet ena glupa študentka k nima pojma, govorila naj router resetiram...

Pri meni je podobno. Internet vsake toliko časa ven meče. Podpora je obupna. Traja več dni, da odpišejo nazaj, ponavadi brez konkretne rešitve. Jim sploh ne pišem več in le čakam akcije drugih ponudnikov.

Tudi jaz se pridružujem, obupen signal zadnje čase,  tv stalno prekinja,  nejasna slika, tud ene stvari ne moremo v miru pogledat. Če se ne bo kmalu popravilo, bomo šli pač h konkurenci. 

Odgovor