Ali lahko predplačniški paket uporabljam v tujini?

Ali lahko predplačniški paket uporabljam v tujini?
Uporabniška raven 3
Značka +3

Vprašanje, ki ga v poletnem času dobimo bolj pogosto. Odgovor je odvisen od tega, kateri predplačniški paket uporabljaš:

  • A1 Simpl net je namenjen le uporabi mobilnega interneta v Sloveniji. Uporaba je v tujini onemogočena in mobilni internet v telefonu ali drugi napravi ne bo deloval. Več informacij o paketu najdeš tukaj.
  • A1 Simpl je namenjen uporabi klicev, sporočil in mobilnega interneta. Vse to lahko z njim uporabljaš tudi v tujini. Za opis klikni sem.

Koliko bo potrebno za gostovanje s paketom A1 Simpl seči v žep, je odvisno predvsem od države in operaterja, pri katerem se bo telefon uporabljal.

🌎Če potuješ v državo izven EU/EEA, lahko cenik preveriš na spletni strani: https://www.a1.si/tujina
🇪🇺Za gostovanje v EU/EEA pa že ptički čivkajo, da lahko storitve uporabljaš po isti ceni kot doma.

☝AMPAK:

  • To bo veljalo le v primeru, da je bila za tvojo mobilno številko potrjena trajna vez s Slovenijo.
  • Za uporabo mobilnega interneta bo veljalo načelo pravične rabe. Če imaš na paketu A1 Simpl opravljen zakup enot ali GB, to v praksi pomeni, da jih bo lahko med gostovanjem v EU brez dodatnih stroškov na voljo manj kot v Sloveniji.

Pred odhodom zato naredi domačo nalogo in potrdi trajno vez.


Kaj sploh je trajna vez s Slovenijo?

Trajno vez s Slovenijo imajo vsi, ki v Sloveniji bivajo. Ali pa so ne glede na državljanstvo tu bistveno prisotni zaradi šolanja, trajnega delovnega ali drugega pogodbenega razmerja.

Naročniki lahko trajno vez potrdijo že ob sklepanju naročniškega razmerja. Predplačniški paket pa je mogoče kupiti tudi na nekaterih bencinskih servisih, poštah … in storitve vklopiti anonimno. Zato je trajno vez potrebno izkazati posebej.


Kako trajno vez potrdim za predplačniški paket?

 

Trajno vez potrdiš z obiskom našega prodajnega mesta. Več o tem najdeš tukaj. Najbližjo prodajalno lahko poiščeš tu.


Kaj pa če trajne vezi ne potrdim? 🤔

Mobilna številka se bo med gostovanjem v EU kljub temu lahko uporabljala, vendar se bodo na domače cene zaračunali pribitki. Zato na račun naloži nekaj več.

Cenik pribitkov najdeš tu.

Za mobilni internet cena pribitka znaša 4,27 € za GB. Med gostovanjem v EU bi se za 1 GB tako zaračunala domača cena + 4,27 €.


Koliko mobilnega interneta iz paketa lahko porabim (načelo pravične rabe)?

Če odpreš našo spletno stran z opisom paketa A1 Simpl, takoj opaziš, da imaš na voljo več tarif. Glede na potrebe jih lahko med seboj menjaš.

Za bolj aktivne uporabnike je bolj ugodno, če izberejo tarifo z zakupom enot. Trenutno sta na voljo dve - A1 Simpl mali in veliki. Ko enote zakupiš, z njimi plačuješ opravljene storitve - 1 enota je enaka 1 minuti odhodnega klica, 1 sporočilu SMS/MMS ali 1 MB.

Po načelu pravične uporabe lahko v EU po enaki ceni kot doma preneseš omejeno količino podatkov. Količina je odvisna od tarife, ki je bila izbrana. Preveriš jo lahko na spodnji tabeli.

Ko dosežeš limit, ki je za uporabo mobilnega interneta v EU na voljo, se bo za vsako enoto (= MB) zaračunal še pribitek 0,00417 €. Doplačilo za 1 GB dodatnega prenosa bo tako znašalo 4,27 €.

* Količina enot v tarifi je do izteka trenutne akcije podvojena.

Tarifi A1 Simpl mali in veliki sta del trenutne ponudbe, preostale tarife so starejše. Če imaš trenutno starejšo tarifo, jo lahko obdržiš, na novo pa vklop ni mogoč.


Dovoj simpl, da te bo tvoj mobilni telefon spremljal na dopustu? ⛱
Uporabne povezave:

 

 

 

 


Odgovori

Še ni odgovorov

Odgovor