Navodila za priklop modema – Genexis


Uporabniška raven 3
Značka +3

 

Priklop optične vrvice (Fiber)

 

 • Najprej s spodnjega dela odlomite plastični člen (v kolikor ni že odlomljen in priložen):

 

 • Vložite konektor vrvice v nastavek za optično vrvico (plastični člen iz zgornjega koraka, pred tem odstranite plastični zaščitni čep s konektorja), pazite da je kanalček na konektorju obrnjen navzdol. Podrsajte ga po utoru na podstavku. Ko je nastavek z vrvico pravilno nameščen, se zaskoči, zasliši se klik. Optično vrvico zaščitite tako, da jo zataknete v za to namenjen prostor na zadnjem delu podstavka:
 • V tretjem koraku je potrebno namestiti zgornji del modema na podstavek, kot je vidno na spodnji animaciji.

 

POMEMBNO: Z optično vrvico je potrebno ravnati previdno. Vrvica se ne sme zlomiti. Lahko se jo krožno zavija (do neke mere), ne sme pa biti upognjena pod ostrim kotom. Prav tako se po odstranitvi zaščite ne smemo dotikati zgornjega dela konektorja. 

 

Priklop na napajanje

 • S priloženim napajalnim kablom priključite modem v električno omrežje. Na modemu napajalni kabel vključite v okroglo vtičnico za napajalnik.

 

Priklop telefonskega aparata

 • Telefonski aparat priključite s telefonskim kablom v modem, v črn izhod z oznako »1« -  zraven je narisan telefon. Če uporabljate dve telefonski številki, se drug telefonski aparat priključi v sosednji izhod z oznako »2«.

 

Priklop računalnika

 

 • Računalnik povežete z mrežnim kablom (UTP) na katerikoli izhod rumene barve na zadnji strani modema. Drug konec kabla vključite v računalnik, v vhod za mrežni kabel.

 

Priklop TV vmesnika in televizije

 

 • Vhod LAN na TV vmesniku povežite z mrežnim kablom (UTP) z enim od prostih rumenih vhodov na modemu.
 • TV vmesnik in televizijo povežete s pomočjo kabla HDMI.
 • V vhod »Power« na zadnji strani TV vmesnika priključite napajalni kabel in napravo priključite na električno napajanje.
 • Na televiziji izberite pravi vhodni signal (HDMI 1/2/3/4/SIDE/…)

Navodila za priklop TV vmesnika najdete tukaj :point_right: https://bit.ly/3b0ayb2

 

Vzpostavitev brezžične povezave (WIFI)

 

 • Privzeto ime brezžičnega omrežja, na katerega se povežete z vašo napravo, je zabeleženo na nalepki v škatli od modema oz. na že prilepljeni nalepki na modemu, pod oznako »SSID«. Za vzpostavitev brezžičnega omrežja je potrebno vpisati varnostni ključ omrežja, ki se nahaja pod oznako »WPA Key«.

POMEMBNO: Pri vnosu varnostnega ključa upoštevajte velike in male črke.

 

 • Za dodatne možnosti nastavitev WIFI omrežja se lahko povežete neposredno na modem preko IP naslova https://192.168.1.254, katerega vpišete v iskalno vrstico svojega spletnega brskalnika. Do modema dostopate z naslednjimi uporabniškimi podatki:

          uporabniško ime: Admin

          geslo: Admin

 

Želimo vam prijetno uporabo naših storitev :wink:


Odgovori 1

Zdravo,

mene pa zanima, kako sprememniti SSID in geslo za WI FI na Genexis Titanium 24 Tundra, to je starejši router, predvidevam, da predhodnik Titanium Live serije.

Odgovor