Moj A1

Navodila za priklop modema – Fritz!Box 7582


Uporabniška raven 3
Značka +3

 

Priklop prek optičnega vmesnika (ONT)

  • Z mrežnim kablom (UTP – RJ45) povežite izhod GE1 na optični napravi (ONT) z modrim vhodom WAN na zadnji strani modema.

 

Priklop na napajanje

  • S priloženim napajalnim kablom priključite modem v električno omrežje. Na modemu napajalni kabel vključite v okroglo vtičnico z oznako »Power«.

 

Priklop telefonskega aparata

  • Telefonski aparat priključite s telefonskim kablom v izhod »FON1«, na zadnji strani modema. Če uporabljate dve telefonski številki, drug telefonski aparat priključite v izhod z oznako »FON2«.

 

Priklop računalnika

 

  • Računalnik povežite z mrežnim kablom (UTP) na katerikoli izhod rumene barve na zadnji strani modema. Drug konec kabla vključite v računalnik, v vhod za mrežni kabel.

 

Priklop TV vmesnika in televizije

 

  • Vhod LAN na TV vmesniku povežite z mrežnim kablom (UTP) z enim od prostih rumenih vhodov na modemu.
  • TV vmesnik in televizijo povežete s pomočjo kabla HDMI.
  • V vhod »Power« na zadnji strani TV vmesnika priključite napajalni kabel in napravo priključite na električno napajanje.
  • Na televiziji izberite pravi vhodni signal (HDMI 1/2/3/4/SIDE/…)

Navodila za priklop TV vmesnika najdete tukaj :point_right: https://bit.ly/3b0ayb2

 

Vzpostavitev brezžične povezave (WIFI)

  • Privzeto ime brezžičnega omrežja, na katerega se povežete s svojo napravo je zabeleženo na nalepki, na spodnji strani modema, pod oznako »WLAN Network (SSID)«. Za vzpostavitev brezžičnega omrežja je potrebno vpisati varnostni ključ omrežja, ki se nahaja pod oznako »WLAN Network Key (WPA2)«.
  • Za dodatne možnosti nastavitev WIFI omrežja se lahko povežete neposredno na modem tako, da vpišete v iskalno vrstico svojega spletnega brskalnika »fritz.box«. Do modema dostopate z geslom, zabeleženim na nalepki, na spodnji strani modema, pod oznako »Fritz!Box password«.

 

Želimo vam prijetno uporabo naših storitev :wink:


Odgovori 4

Uporabniška raven 3
Značka +2

Zdravo!

Mene pa zanima, kako se lahko pride do tega modema. Namreč, jaz imam trenutno Genexis modem, pa opažam, da je Wi-fi povezava včasih zelo počasna (pokaže mi tudi samo 30/30 mbps), čeprav imam optiko 100 mbps simetrično hitrost. Preko kabla dela hitrost čisto normalno (cca. 105 mbps download in 100 mbps upload).

Torej, je kakšna varianta, da bi sprobal ta modem? Pravijo, da so Fritzboxi zelo dobri, pa me res zanima njihovo delovanje v praksi.

Lp

Uporabniška raven 3
Značka +2

PS.: Rad bi tudi razširil obstoječ Wi-fi signal. Imam jaz doma neko kitajsko zadevo, ampak ni to to. Pri Fritzu pa se baje da to lepo razširiti z nakupom dodatne dostopne točke (naprave).

Tudi mene zanima, kako pridem do Fritzbox modema?

Trenutno imam tehnicolorja na xdsl...

Uporabniška raven 2
Značka +3

@rookie vprašanje si zastavil tudi pod drugo temo, tako da smo odgovorili tam.

Odgovor