Rešeno

Wi-Fi omrežje izginilo čez noč?


Pozdravljeni,

sem v potrebi tehnične pomoči. V torek (26.1.21) ponoči mi je nehal delovati internet (prek kabla in Wi-Fi). Kakšno uro sem počakal, misleč da gre za problem z celotnim omrežjem ali za kakšen servis, saj je bila zelo pozna ura (cca 2. zjutraj). Potem sem resetiral modem in je žični internet na namiznem računalniku spet začel delovati. Zaključil sem svoje delo in šel spat. Zjutraj pa mi cela družina nabija škatle, da Wi-Fi ne deluje. Spet resetiram modem, ampak nič se ne zgodi, internet prek kabla deluje normalno, Wi-Fi omrežje se pa sploh ne pokaže na nobeni napravi (prenosnik, tablica, pametni telefoni). Ponavadi, ko resetiram modem, Wi-Fi omrežje izgine za trenutek in se spet pokaže, včasih samo omrežje brez povezave na internet, ampak nikoli se mi še ni zgodilo, da omrežje prav izgine. 

 

Še nekajkrat sem poskusil reset modema, vse kable izklopit in nazaj vklopit, reset modema za optiko in tudi vse kable ven in noter iz njega. Samo še vedno nič, fiksni internet dela normalno naprej, Wi-Fi pa kar ne gre in ne gre. 

 

Vsa oprema, ki je priklopljena da omrežje deluje je standard, ki so jo priklopili serviserji od Amisa (predenj je bil združen z A1). Edini dodatek v omrežju je rele za Wi-Fi od Asusa za zgornje nadstropje hiše. Do zdaj ni delal problemov in tudi upam da ni to krivec. Upam pa, da moj problem reši samo kakšen skrit gumb na modemu.

 

Lep pozdrav!

icon

Najboljši odgovor od filter57 28 January 2021, 15:44

Ogled izvirnika

Odgovori 1

Problem je rešen. Poklical sem klicni center in mi je zelo prijazna gospodična v nekaj minutah vse popravila. 

Odgovor