Rešeno

Hitrost interneta nižja za 50-60%


Pozdravljeni,

Dober mesec dni nazaj sem se odločil za paket A1 net + TV M. V tem paketu je za optiko hitrost 200/40 Mb/s. Testiram skoraj vsaki dan in tudi po večkrat. Sem mislil, da se bo stanje izboljšalo, vendar temu ni tako. Upload je takšen kot mora biti, pri download-u pa to ni normalno, da moja hitrost ne preseže 100 Mb/s. Razumem, da so lahko nihanja od 20-30%….ne pa 50% ali več! Sem klical na tehniko v pričakovanju takojšnje rešitve (se pipica malo odpre in bi bil problem rešen) in so me napotili na ta forum.

Lp, David

icon

Najboljši odgovor od A1_Urska 28 May 2021, 19:58

Ogled izvirnika

Odgovori 5

Uporabniška raven 4
Značka +2

Svaka čast tehniku, ki te je napotil na ta forum. Ker se bom lahko jaz kot navaden uporabnik povezal na tvoj IP in preveril situacijo.

Vztrajaj na tehniki, da ti rešijo problem. Saj so plačani za to. Tudi pri meni je bil problem, ko smo prešli na optiko, da se kljub povišanju hitrosti le-ta ni spremenila, in so morali tehniki urediti s telekomom, da so odprli linijo.

Uporabniška raven 2
Značka +3

Živjo, @Marohh. Mi lahko naročniške podatke pošljete v zasebno sporočilo, da zadevo podrobneje preverimo?

Tudi jaz sem pred kratkim prešel iz VDSL na FTTH, in prenosi niso niti blizu obljubljenim 200/40 (paket Net + TV M). Današnji rezultat 20/15 (download torej bolj kritičen kot upload, ampak še vedno)… to ni nivo storitev, ki ga plačujem.

Uporabniška raven 3
Značka +3

@KingJulian Upam, da je hitrost sedaj že OK. Sicer bo najbolje, da se pošljejo rezultat meritve, naslov in podatki o naročnikiu na tehnicna.podpora@A1.si. Lahko pa se desno spodaj odpre pogovor virtualno asistentko A1do. Ta bo pogovor preusmerila svetovalcu.

zdravo, 

imam približno isti problem in isti paket

skratka.. občasno se zgodi da negre več kot 100mb upload pa je v 100% testih 38+mb

velikokrat ob obremenitvi se zgodi da vrze “internet” ven.. spletne strani napisejo da je problem v DNS

 

uporabljam pfsense pppoe nastavljen in zadeva je sveže naložena in bi morala biti 100% delujoča glede nato, da je do zdaj pri drugem ponudniku delovala 100%.

DNS:

  • 212.18.32.10
  • 212.18.32.12

 

modem je v bridge mode in imam statični ip če je mogoče tukaj kje kak problem oz rabim kake dodatne nastavitve popravit? (zame je pppoe nekaj cisto novega)

 

naj vas pohvalim SMS pomoč je nekaj boljšega :thumbsup::thumbsup:

 

lep pozdrav

Odgovor