Rešeno

Hibridni modem


Uporabniška raven 3
Ali imate še vedno takšne težave z tem novim hibridnim modemom ,da ves čas štekajo in so nasplošno zanič ?
Ali ga boste v kratkem zamenjali z kakšnim boljšim ?

Ali je mogoče kupiti lasten hibridni modem v katerega bi šla vaša SIM kartica ?
Kako je potem z nastavitvami modema, in če je še vedno potrebno doplačati 5 evrov na mesec če imam lasten hibriden modem ?

Hibridni modem
icon

Najboljši odgovor od LordZaVa 19 December 2018, 06:20

Ogled izvirnika

Odgovori 6

Uporabniška raven 3
@Peter Sam sem verjetno eden prvih uporabnikov, ki smo pri A1 prejeli hibridni modem.

Stanje na lokaciji s klasičnim DSL modemom je bilo 8mb/s in to je to, sedaj s hibridnim modemom brez težav dosegam 30mb/s.

Dejstvo je, da je storitev več kot dobrodošla za vse nas na lokacijah, kjer ni mogoče optike ali VDSL, ima pa LTE na nekaterih lokacijah, tudi svoje omejitve, kot je mogoč padec hitrosti v večernih peakih, to je pač treba vzeti v zakup.

Na splošno je modem po moji izkušnji popolnoma primerljiv z ostalimi DSL modemi, tudi glede procesorske moči za obvladovanje aktivnih povezav, domet WI-FI pa je pri merni s hibridom ZTE še boljši kot je bil pred tem s Technicolor modemom.

Kar se tiče delovanja IPTV težav ne sme biti, v kolikor jih nisi imel že prej s klasičnim DSL modemom, pri hibridnem modemu IPTV še vedno dela zgolj po DSL povezavi, bonding z LTE pa se uporablja samo za doseganje višje hitrosti interneta :)

Če iz modema izključiš telefonsko linijo ti IPTV in fiksna telefonija ne bosta več delovala.

Priklopa lastnega modema v SLO ne omogoča noben operater, saj je modem (CPE) naprava, ki poskrbi za vzpostavitev konfiguracije, ki je vezana na vsakega uporabnika posebaj, ter ni mogoče, da se naredi integracija v omrežje za vsak modem, ki obstaja na trgu.

Imaš pa možnost, da za modemom priključiš svoj router v kolikor potrebuješ na primer večji domet WI-FI.
Uporabniška raven 3
Ali imate vsi dobre izkušnje z tem modemom ?
Kolikšna pa je razlika v hitrosti interneta samo preko telefonska linije DSL,med hibridnim in starim modemom ?
Saj bi naj bile nekoliko nižje na hibridnem modemu.
Uporabniška raven 3
Osebno smo šli na a1 zaradi hibridnega modema in ker imamo 100m stran od hiše oddajnik in smo zelo zadovoljni, ker je opazna nadgradnja (iz mogoče 8/1 na 30/10). So pa opazne težave pri slabem vremenu.
Zanima me, zakaj hibridni modem ne dosega downloada, ki bob ga? Bob preko lte brez problemov dosega cca 25/5, medtem ko na hibridu download običajno dosega download cca 10Mb. Bob je vedno hitrejši od hibrida - pa bi pričakoval ravno obratno??
Uporabniška raven 2
Značka +3
Živjo @tomassio. Vprašanje glede doseganja hitrosti na hibridni tehnologiji lahko nasloviš kar na tehnicna.podpora@A1.si. Dobrodošlo je tudi, če boš v elektronsko sporočilo dodal še rezultate opravljenih meritev. Opraviš jih lahko na AKOS-ovi spletni strani - https://bit.ly/2yqRXqq.

Pozdravljeni!

 

Sem nov na A1. od 30.9.2020 in ne vem kje naj začnem z težavami.  A1 me je primamil predvsem z solidno ceno, k a1 sem prišel od telekoma. Sedaj pa k problemom. Imam linijo 10/1, ko sem bil pri telekomu, mi je sped test to tudi pokazal, medtem ko je pri A1 drugače. Največji problem je wifi, ko gledam tv, se hčerka sploh ne more conectati, v svoji sobi čeprav imam tudi repetitor za povečanje signala. Sedaj v teh koronskih časih je pomembna wifi povezava, hčerka skoraj vse dela od doma-študij, tako da moram uporabljati podatke od gsm. Malo sem pogledal po forumu in videl, da bi mogoče težavo resil z hibridnim modemom, katerega pa baje ne morem dobiti. Tako, da bom prisiljen prekiniti pogodbo z a1, dobro da nisem vezan. Mogoče mi lahko kdo pove, zakaj ni možno dobiti hibridnega modema, če bi resila tezava glede wifija. lp

Odgovor