Moj A1

Navodila za priklop modema – Fritz!Box 7590


Uporabniška raven 3
Značka +3

 


Odgovori 1

Uporabniška raven 3
Značka +3

 

 

 

 

Priklop telefonske linije (DSL)

 

Telefonsko vtičnico in DSL vhod na modemu povežite s priloženim telefonskim kablom (ali že obstoječim). Če boste uporabili kabel, ki je priložen, boste za priklop na telefonsko vtičnico potrebovali priložen adapter (bež barve, oznaka 090). Ta adapter priključite na konektor »SPLITTER DSL«. Priključek, ki je na adapterju, bo primeren za priklop na telefonsko vtičnico.

 

Drugi konec tega kabla (FRITZBOX DSL/TEL) vklopite v DSL vhod (sive barve) na zadnji strani modema.

 

Priklop na napajanje

S priloženim napajalnim kablom priključite modem v električno omrežje. Na modemu napajalni kabel vključite v okroglo vtičnico z oznako »Power«.

 

Priklop telefonskega aparata

Telefonski aparat priključite s telefonskim kablom v izhod »FON1«, na zadnji strani modema. Če uporabljate dve telefonski številki, drug telefonski aparat priključite v izhod z oznako »FON2«.

 

Priklop računalnika

Računalnik povežite z mrežnim kablom (UTP) na katerikoli izhod rumene barve na zadnji strani modema. Drug konec kabla vključite v računalnik, v vhod za mrežni kabel.

 

Priklop TV vmesnika in televizije

  • Vhod LAN na TV vmesniku povežite z mrežnim kablom (UTP) z enim od prostih rumenih vhodov na modemu.
  • TV vmesnik in televizijo povežite s pomočjo kabla HDMI.
  • V vhod »Power« na zadnji strani TV vmesnika priključite napajalni kabel in napravo priključite na električno napajanje.
  • Na televiziji izberite pravi vhodni signal (HDMI 1/2/3/4/SIDE/…)

Navodila za priklop TV vmesnika najdete tukaj :point_right:https://bit.ly/3b0ayb2

 

Vzpostavitev brezžične povezave (WIFI)

Privzeto ime brezžičnega omrežja, na katerega se povežete s svojo napravo, je zabeleženo na nalepki na spodnji strani modema, pod oznako »WLAN Network (SSID)«. Za vzpostavitev brezžičnega omrežja je potrebno vpisati varnostni ključ omrežja, ki se nahaja pod oznako »WLAN Network Key (WPA2)«.

 

Za dodatne možnosti nastavitev WIFI omrežja se lahko povežete neposredno na modem tako, da vpišete v iskalno vrstico svojega spletnega brskalnika »fritz.box«. Do modema dostopate z geslom, zabeleženim na nalepki, na spodnji strani modema, pod oznako »Fritz!Box password«.

 

Želimo vam prijetno uporabo naših storitev :wink:

Odgovor