A1 Slovenija | A1

Programske sheme in TV programi, spremembePokaži prvo objavo

Odgovori 44

Uporabniška raven 2
Program Nova TV smo iz sheme umaknili, ker distributer nima več distribucijskih pravic za Slovenijo. Italijanski erotični programi ne glede na kvaliteto slike ostajajo del sheme, ker so med gledalci zelo priljubljeni. Če imaš poleg Playboy TV še kakšen predlog, zapiši in bomo preverili.
Italijanski programi s takšno kvaliteto? In temu vi rečete priljubljeni? Joooj mene joj. Kdo pa izbira programsko shemo in jo realizira? Mi uporabniki ali vi zaposleni v A1? A ste delali kakšno anketo, da ste napisali takšen komentar?
Tudi tokrat niste odgovorili glede predloga za HD programe, ki sem jih zapisal.
Uporabniška raven 2
Vseh predlogov za posodobitev programske sheme smo veseli, tudi tvojega, saj se z izbiro programov želimo približati čimvečjemu številu gledalcev. Če bo program tudi uvrščen na seznam, je odvisno tudi od dogovora z distributerji. Mnenje o tem, ali je program kvaliteten v smislu vsebine, je subjektivno mnenje vsakega gledalca, saj so okusi različni. Podatek o gledanosti je preverjen.

Za predloge HD programov se ti zahvaljujemo, ko bomo prejeli povratno informacijo o tem, ali jih bo mogoče uvrstiti na seznam, sporočimo.
Dobro bi bilo, da bi bili programi tudi ustrezne kvalitete! Če so HD bi morali biti 1080p; ko pa bodo tudi v 4k pa 2160p! Da je slika ustrezno ostra! Imam 4k televizor in me moti slaba kvaliteta slike! Imam optiko...
Koliko poznam situacijo v RS, med katere spada tudi A1, je situacija takšna: Vsi bi samo imeli, investirali pa ne bi ničesar! Kaj mislim s tem! Vsi mobilni operaterji kakor tudi operaterji ki ponujajo trojčke (TV, telefonija, internet), vsi ti na veliko oglašujejo svoje storitve, da pa šli v posodobitve in izgradnjo optike, ali postavitve oddajnikov za mobilne storitve, tam, kjer je signal slabo pokrit, to pa ne! Vsi bi samo imeli, za kvaliteto pa ne bi naredili nič.
Tako da @Slavko 1234, tega kar si napisal pri nas še leta in leta ne bo, ker ne vlagajo v izgradnje novih omrežjih (naša telefonska omrežja so stara 40 let in več), zato oddajanje programov v takšnih ločljivostih nikakor ne gre! Sem pa prepričan, da je RS z optiko slabo pokrita (izjema so morda večja mesta), na podeželju je še zmeraj star PTT kabel, ki je bil zgrajen v Jugoslaviji v 70 letih prejšnega stoletja!
Zato spoštovani A1 niste nobena izjema, potrebna bodo vlaganja v izgradnjo optičnega sistema in si na ta način pridobiti (obdržati) naročnike. EU pravi, da premalo črpamo evropska sredstva. Dajte se prijavit, da boste gradili nova optična omrežja, pa bo denar tudi pritekel v žakelj. Brez dela ni jela. Lp
Imam optiko... Pa tudi v celi moji občini bodo gradili letos optiko... Sem pritoževal sem se na kvaliteto slike preko tv-boxa.. Ko bi bila HD slika (HD programi) 1080p kvalitete in potem, ko bodo 4k programi 2160p kvalitete... Se mi zdi, da HD programi niso 1080p...
Jaz imam optiko že od februarja 2018... Drugod po moji občini , kjer še nimajo, pa bodo imeli še letos... Projekt RuNe... Pri meni pa je gradil Telekom...
Uporabniška raven 2
Slavko 1234 Po naših testih s kvaliteto ne zaostajamo od konkurence, veliko pa je seveda odvisno od tehnologije in konkretnega primera. Kakovost slike na DVB-c tehnologiji (kabelska televizija) je na splošno boljša, kot v tehnologiji IPTV, tako da imajo ponudniki, ki ponujajo DVB-c tehnologijo malenkost boljšo sliko od vseh ponudnikov IPTV tehnologije.[/h4]
Za vse ki jim ni jasno pomen HD FHD UHD QHD...

HD=720p
FHD=1080p
UHD=1440p
4K, UHD=2160p

Večina box-ov podpira do 1080p razen namenski ki so narejeni za 4K ali celo 8K...
Uporabniška raven 3
Značka +3
8. 7. 2019 smo v naše programske sheme dodali TV programe Discovery ID Xtra HD, SLO 3 HD, TV Koper-Capodistria HD in Tele M HD.

Program Discovery ID Xtra HD se nahaja na programskem mestu 845, program SLO 3 HD na programskem mestu 846, program TV Koper-Capodistria HD na programskem mestu 847, program Tele M HD pa na programskem mestu 848.
Škoda da dodajate takšne programe, ki niso gledani (izjema je Discovery ID Xtra), predloge ki dajemo uporabniki, pa naletijo na gluha ušesa.
Pozdravljeni,
mene zanima kdaj imate namen vključiti programe Sportkluba HD. Na teh programih se predvaja največ zanimivih športnih dogodkov in je očitna razlika v kvaliteti slike med normalnim in HD programom. Prosim za obvestilo, ker mi v kratkem poteče pogodba in da posledično vem, če grem k drugemu ponudniku. Hvala
@droskar, tvoje vprašanje smo prestavili pod članek Programske sheme in TV programi, ker je pod njem zbranih že kar nekaj odgovorov na podobna vprašanja. Programov SportKlub v HD trenutno pri nas še ne pričakujemo. Če se bo to spremenilo, bomo informacijo z veseljem delili tu.
Pozdravljeni.
Je kakšna možnost, da v programsko shemo uvrstite program TLNovelas?
@Sonja, program TLNovelas zaenkrat ni planiran za uvrstitev v našo programsko shemo.
Pozdravljeni, kmalu zacne oddajati program Timeless drama channel (TDC) in me zanima ce ga boste imeli v ponudbi
@Sonja tudi program TDC zaenkrat ni predviden za vključitev v našo ponudbo.
Pozdravljeni! Ni mi jasno zakaj, če imate FOX crime ni tudi HD različice? Na voljo je čisto preveč programov, vmesnik pa je tako počasen, da če ne veš na pamet številke programa, rabiš 5 min da najdeš kar iščeš. Lahko bi malo posodobili vmesnik.
Živjo @glanger. FOX programe v HD različici lahko pričakuješ letos septembra.
Za programe pa svetujemo, da si jih urediš po lastni želji in se tako izogneš nadležnemu iskanju.

Odgovor