Zelo zanimiv

Kaj naredim, če na televizorju piše "Ni video signala"?


V primeru, da na ekranu televizorja izpiše "Ni video signala" ali "No signal" najprej preveri lučko na sprednji strani TV vmesnika.

Če na TV vmesniku gori rdeča lučka, ga je potrebno vključiti s tipko Power ali STB na daljincu TV vmesnika.

Če na TV vmesniku lučka ne gori, preveri, če je naprava vklopljena na električno napajanje.

Če na TV vmesniku sveti modra ali zelena lučka, preveri izbrani vhodni vir na televizorju. To najlažje narediš tako, da na daljincu televizorja poiščeš tipko za nastavitev vhodnega vira, ta se razlikuje glede na znamko televizorja. Najpogostejša oznaka tipke je SOURCE, INPUT, AV ali EXT.

Ob pritisku na tipko se prikaže seznam razpoložljivih vhodnih virov, izbero ustrezni vhod s tipko OK - večina uporabnikov koristi enega izmed vhodov HDMI (označeni s številko), na starejših televizorjih pa se uporabljajo vhodi AV ali SCART. Če po ustrezno izbranem vhodu še vedno ne prikazuje TV programa, preveri priklop kabla med televizorjem in TV vmesnikom.

Če nič od naštetega ne pomaga, svetujemo izklop in ponovni vklop TV vmesnika v električno napajanje.

Ob uspešni nastavitvi se po vklopu TV vmesnika pojavi napis "A1 LOADING".

Odgovori 2

Zdravo. Kaj pa v primeru, da na TV vmesniku zelena lučka utripa na ekranu televizorja pa "loading..."? Izklop iz električnega napajnja ne pomaga. Niti menjava vmesnika (imam dva). 

Živjo, @Mojca158

Če je na televizorju izpisano”Loading” in napis iz ekrana ne izgine najkasneje v 15 minuth pomeni, da TV vmesnik nima povezave z modemom ali internetom.

Preveri kable, ki vodijo od TV vmesnika do modema. Če ne opaziš nepravilnosti pri povezavi bo najbolje, da se za pomoč in preveritev obrneš na našo tehnično podporo.

Odgovor