Rešeno

Gledanje na dveh TV-jih več ni mogoče


Pozdravljeni,

 

torej imam sledeč problem.

Imamo DSL linijo in optika zaenkrat še ni mogoča.

Že od Amisa naprej smo pri hiši imeli 2 vmesnika in lahko gledali 2 televiziji hkrati in nikoli plačevali za drugo televizijo dodatno. Vse je lepo funkcioniralo edino včasih ni bilo možno gledati HD kanalov.

Pred kratkim sem zamenjal paket iz A1 Kombo L na A1 Net+TV L in pri tem dobil nov vmesnik Kaonmedia KSTB3019 in zraven še dopis, da moram star vmesnik vrniti.

Nekaj dni za tem sem dobil še drug dopis, da imam pri hiši še 2 vmesnika, ki se morata vrniti, če ne, se mi bosta zaračunala (Albis ScenGate 8000 - 125€ in Albis ScenGate 8073 - 50.50€).

Sedaj pa do problema. Z novim vmesnikom (Kaonmedia) sedaj sploh ni več mogoče gledati TV, če sta prižgani obe televiziji.

Imel bi sedaj možnost, da vrnem oba stara vmesnika in naročim še dodatno televiziji za 4€/mesec, ali pa obdržim enega od starih vmesnikov in za njega plačam. Če obdržim cenejši vmesnik in plačam 50.50€, me na letni ravni stane malenkost več, kot če naročim dodatni vmesnik za 4€/mesec, vendar TV-ja z novim vmesnikom še vedno ne morem normalno gledati, če sta prižgani obe televiziji.

V primeru da bi pa naročil še dodatni vmesnik za 4€/mesec, pa bi dobil še en Kaonmedia vmesnik, kar bi pomenilo, da pa bi bila gledljivost na dveh TV-jih še slabša.

Pri pogovoru z A1 operaterjem, sem vpračal, če pošljem oba stara vmesnika nazaj in naročim dodatni vmesnik, ali mi lahko zagotovijo, da mi bosta oba TV-ja hkrati normalno delovala in odgovor je bil da ne, da mi vrjetno ne bosta.

Naslednje vprašanje je bilo, če lahko pošljem nov vmesnik nazaj in obdržim oba stara vmesnika, saj mi tako najlepše deluje. Tudi na to je bil odgovor da ne, razen če oba vmesnika odkupim.

Kaj torej storiti?

  1. Odkupiti cenejši vmesnik in in se sprijazniti z občasnim zatikanjem slike pri gledanju dveh televizij hkrati?
  2. Poslati oba stara vmesnika nazaj, naročiti dodatni vmesnik za 4€/mesec, kar bi pomenilo, da gledanje na dveh TV-jih istočasno sploh več ne bi bilo mogoče?
  3. Odkupiti oba stara vmesnika za 175.50€ in naprej uporabljati oba TV-ja istočasno kot do sedaj?
  4. Zamenjati operaterja?

 

Hvala in Lep pozdrav

 

 

 

 
 

 

 

icon

Najboljši odgovor od SI24Team 7 June 2021, 16:40

Raje ne odkupuj starih tv komunikatorjev. Ker če jih vsem menjajo najverjetneje pomeni, da le-ti kmalu ne bodo več delali v omrežju A1.

 

Sicer zdaj na optiki ne vem, koliko požrejo tv-ji, ampak prej, ko smo imeli amis ADSL smo imeli 15Mb/s linijo in ko sta bili prižgani 2 televiziji je požrlo tam nekje 5 - 6 Mbps.

Ogled izvirnika

Odgovori 6

Uporabniška raven 3

Jaz imam dve televiziji in dva tanova vmesnika na XDSL liniji, in mi obe televiziji delata normalno, tako da ne vem, od kje tehniku podatek da to ne deluje :thinking:

Pri nas gre DSL linija samo do 8mbps, tako da zaradi tega in očitno novi vmesniki potrebuje več kot 4mbps. Nekje imam v glavi, ko je bil še Amis, da so rekli, da en vmesnik potrebuje nekje 3mbps.

Imamo pa tudi hibridni modem, tako da je DSL res rezerviran samo za TV.

 

Uporabniška raven 4
Značka +2

Raje ne odkupuj starih tv komunikatorjev. Ker če jih vsem menjajo najverjetneje pomeni, da le-ti kmalu ne bodo več delali v omrežju A1.

 

Sicer zdaj na optiki ne vem, koliko požrejo tv-ji, ampak prej, ko smo imeli amis ADSL smo imeli 15Mb/s linijo in ko sta bili prižgani 2 televiziji je požrlo tam nekje 5 - 6 Mbps.

Uporabniška raven 3
Značka +3

@UFO Z novimi paketi A1 Net + TV se lahko uporabljajo le novi TV vmesniki Kaon.

Oprema, ki jo od nas dobiš za naročene storitve, mora biti v našem sistemu usklajena s tisto, ki jo dejansko uporabljaš. Sicer se lahko pride do težav, podpore pa za neprave TV vmesnike ne bo. Zanje po določenem obdobju nato dobiš še račun.

 

Če res želiš uporabljati prejšnji model TV vmesnikov, je potrebna menjava novega paketa na starejši A1 Kombo. To sicer ni običajno, je pa trenutno še mogoče. V primeru, da uporabljaš dva TV vmesnika, se bi po spremembi paketa nato poslala dva TV vmesnika Albis SceneGate 8073, vrniti pa bi bilo potrebno vseh 6 prejšnjih TV vmesnikov – tiste 4 modele Albis in 2 Kaon

 

Koliko TV vmesnikov bo delovalo, je na telefonski povezavi res odvisno od zmogljivosti povezave. Ta je odvisna zlasti od oddaljenosti naslova od centrale, na katero je priklopljena parica. 3 Mbps se bo nanašalo le na ogled v SD ločljivosti. Glede na omenjeno hitrost treh tudi na starejšem paketu ne bi svetovali. 

Hvala za odgovor.

Kot kaže bo res potrebno iti nazaj na stari A1 Kombo paket.

Ko bi vsaj lahko preko pametne televizije gledal preko Explore TV, pa če izberem Slovenijo in vpišem uporabniško ime in geslo, mi ne deluje.

Če bi to delovala, bi se lahko na eni televiziji uporabljal vmesnik, na drugi pa na Smart TV aplikacija Explore TV.

Ker če grem nazaj na stari paket A1 Kombo L + hibridni modem + dodatna televizija, je to previsok strošek za to kar mi nudi A1.

Uporabniška raven 3
Značka +3

@UFO Glede aplikacije za pametno TV so se načrti pri nas zamaknili, je pa sedaj predvideno, da bo na voljo do konca leta. Trenutno aplikacijo s tem imenom lahko najdeš, vendar je s svojim uporabniškim imenom in geslom  ne moreš uporabljati (kot je opisano).

Odgovor