A1 Slovenija | A1

Elektro TV set Devolo - brezžična povezava TV vmesnika

  • 13 december 2018
  • Odgovori 3
  • Ogledi 1700
Elektro TV set Devolo - brezžična povezava TV vmesnika
Uporabniška raven 2
Značka +3
Svoj TV komunikator, lahko z modemom s pomočjo elektrosetov, povežeš tudi brez napeljave mrežnega (UTP) kabla od ene do druge naprave.

PRIKLOP:
Za ta namen naročnikom ponujamo možnost nakupa, DEVOLO elektrosetov, ki poskrbijo za povezavo preko električnega omrežja.

Elektro TV set DEVOLO vključuje dva enaka dela, ki omogočata prenos podatkov, oziroma signala po električnem omrežju. Enega izmed dveh kosov v kompletu, je potrebno vključiti v električno vtičnico pri modemu, ter ga s priloženim mrežnim kablom povezati z modemom. En konec mrežnega kabla se vključi v prosti RJ45 priključek na modemu, drug konec pa v enega izmed dveh prostih črnih priključkov na Devolo vmesniku.

Drugi kos se vključi v električno vtičnico pri TV sprejemniku, ter se ga s priloženim mrežnim kablom, poveže s TV vmesnikom. En konec mrežnega kabla se vključi v ETH priključek na TV vmesniku, drug konec se vključi v enega izmed dveh prostih črnih priključkov na DEVOLO vmesniku.

Povezava med vmesnikoma, se mora vzpostaviti samodejno, brez dodatnih nameščanj, ali posegov v sistem. Da je povezava uspešno vzpostavljena vemo po tem, da na Devolu set-u sveti bela statusna dioda.


Ponovna sinhronižacija elektrosetov:
V kolikor ti storitve preko elektrosetov ne delujejo pravilno, ožiroma na njih ne sveti bela dioda, ali je ta rdeče barve, lahko poskusimo s ponovno sinhronizacijo elektro setov.

Iz elektrike izkljuci oba ( ali več ) elektro setov, ter jih vključi enega zraven drugega na isti elektricni razdelilnik, ki mora biti pod napetostjo. Ko so vsi elektro seti, ki jih želimo povezati tako prikljuceni eden zraven drugega, pritisnemo, ter pridržimo za 1 sekundo edino podolgovato tipko na desni strani prvega elektro seta, na to postopek po vrsti nadaljujemo na drugih elektro setih. Ko končamo počakamo, da na elektro setih zasveti bela dioda. Na to elektro sete namestimo nažaj na njihove lokacije, ter preverimo delovanje.


UPRAVLJANJE Z ELEKTROSETI:


V pomoč pri uporabi in upravljanju Devolo elektro setov, je tudi program "Devolo Cockpit", ki si ga lahko brezplačno preneseš na tej povezavi: https://www.devolo.com/support/downloads/download/devolo-cockpit.html

S pomočjo programa lahko preveriš, s kakšno hitrostjo so elektroseti povezani med seboj, jih nadgradiš na zadnjo verzijo, ter upravljaš z ostalimi nastavitvami.


O elektrosetih lahko povprašaš na prodajnih mestih, ter na telefonski številki 040404040

Odgovori 3

Tudi sam uporabljam te vmesnike, mogoče nasvet za vse že obstoječe in bodoče uporabnike - dobro je izklopiti (Deactivate) "PowerSave mode".Namreč lahko se zgodi, da pretvornika med seboj izgubita povezavo in če je potem ne vzpostavita nazaj nekaj časa - lahko kateri od njiju "zaspi" - aktivira se "PowerSave" mode - lučka sveti rdeče in tudi če ju želiš ročno sparit nazaj - ne gre skozi, lučka ne posveti belo.

Takrat pomaga, če se z računalnikom povežemo in deaktiviramo omenjeni način preko Cockpit programa. Takrat lučka posveti belo, pretvornika pa se med seboj ponovno povežeta 🙂
Elektro tv set, plc-ji sicer niso edina varianta. Poskusil vse in best of the best so še vedno ruckusi. Sicer dragi ko pes vendar vredni svojega denarja 🙂 Pa še internet lahko istočasno uporabljaš na drugi lokaciji kjer je sprejemnik
Elektro tv set, plc-ji sicer niso edina varianta. Poskusil vse in best of the best so še vedno ruckusi. Sicer dragi ko pes vendar vredni svojega denarja 🙂 Pa še internet lahko istočasno uporabljaš na drugi lokaciji kjer je sprejemnik

Hey @Alijen

Sem stestiral omenjeno preko svojega DEVOLO elektroseta, en UTP iz modema na DEVOLO in potem iz drugega DEVOLO elektroseta 1x UTP na TV BOX, 1x UTP na PC - špila oboje hkrati normalno, brez problema 😁

Odgovor