Rešeno

Aktualen seznam aktivnih programov


Spoštovani,

Kje je možno dobiti aktualen seznam aktivnih programov?

Če grem na svoj profil dobim seznam aktivnih programov, ki pa ni posodobljen.
Na https://www.a1.si/documents/10179/4201994/A1_Xplore_TV_Programska_shema_MAJ20_Brosura_TISK+%282%29.pdf/22704d59-ab05-4150-bbb7-73126d33dd8a je sicer seznam vsebinsko posodobljen, ni pa skladen s programskimi mesti na sprejemniku. Ravnotako oznake za vidnost na XploreTV niso ustrezne, saj veliko programov iz dodatne izbire na aplikaciji za telefon ni vidnih. 

icon

Najboljši odgovor od A1_Urska 29 June 2020, 13:36

Ogled izvirnika

Odgovori 13

Uporabniška raven 2
Značka +3

Živjo, @Roman. Nam lahko zaupaš katere programe imaš v mislih? Lahko mi naročniške podatke posreduješ tudi v zasebni pogovor in bom konkretni primer preverila s tehnično podporo.

V seznamu, do katerega pridem preko svojega uporabniškega imena, na https://moj.a1.si/paketi/tv-programska-shema#review-programs , manjkajo HRT, ORF, RAI…, nekateri erotični programi.

Na https://www.a1.si/documents/10179/4201994/A1_Xplore_TV_Programska_shema_MAJ20_Brosura_TISK+%282%29.pdf/22704d59-ab05-4150-bbb7-73126d33dd8a so programska mesta npr. SLO 1 HD, SLO 2 HD, POP TV, Kanal A napačna. SLO1 HD se nahaja na programskem mestu 800 in ne 1, kot je omenjeno na zgornjem seznamu. Takšnih anomalij je veliko.

Na zgornjem seznamu so tudi označeni programi, ki naj bi bili vidni na XploreTV. Tako je označenih 8 erotičnih programov, dejansko pa sta na aplikaciji vidna le 2, pri ostalih se pojavi obvestilo “na program niste naročeni”.

Ker so to očitno sistemske težave, mislim da imajo tudi vsi ostali enako težavo, zato predlagam, da rešimo zadevo kar tu, brez zasebnih sporočil.

Uporabniška raven 2
Značka +3

@Roman, o naročniškem razmerju, ki ga imaš nimamo podatkov. Prav tako do tvojega uporabniškega računa nimamo dostopa. Za morebitne nepravilnosti, ki jih navajaš potrebujemo bolj konkretne podatke. Splošne odgovore seveda podamo javno, da jih vidijo tudi ostali. Ker pa je možno, da gre za posamezni primer, bi slednje najprej želeli preveriti. V zasebna sporočila lahko posreduješ naročniške podatke. Ko bomo opravili pregled, odgovorimo.

Spoštovani, vedno znova odgovarjate z generičnimi odgovori, kljub informacijam, ki sem vam jih napisal. 

Dajmo še  enkrat. Na https://www.a1.si/documents/10179/4201994/A1_Xplore_TV_Programska_shema_MAJ20_Brosura_TISK+%282%29.pdf/22704d59-ab05-4150-bbb7-73126d33dd8a so programska mesta npr. SLO 1 HD, SLO 2 HD, POP TV, Kanal A napačna. SLO1 HD se nahaja na programskem mestu 800 in ne 1, kot je omenjeno na zgornjem seznamu. Takšnih anomalij je veliko.

Imam paket Osnovni M, Mix M in Erotični. Lahko prosim napišete, katere programe lahko vidim na svojem sprejemniku in katere od teh lahko gledam na XploreTV.

Ravno tako me zanima, na katerih programskih mestih se nahaja kateri program. Zaradi uporabniku neprijaznega vmesnika je namreč znanstvena fantastika zložiti svoj seznam aktivnih programov v manj kot eni uri, če si uporabnik želi filtrirati programe, ki jih nima v svojem paketu ali pa obstajata 2 kvaliteti predvajanja in želi odstraniti tisto slabšo, kar je po moje popolnoma logično. 

Uporabniška raven 2
Značka +3

@Roman domnevam, da spremljaš napačno programsko shemo in si naročen na Kombo M paket. Programsko shemo najdeš na povezavi https://bit.ly/2CnwqRP. Lahko pa se le ta razlikuje od tvoje, če si sam poljubno razvrščal programe. V pomoč naj ti bo članek Kako ustvariš seznam priljubljenih programov?.

Predvidevam da vam še ni jasno, o čem pišem. Želel bi imeti seznam vseh programov, ki jih lahko spremljam, zato da si lahko naredim svoj seznam. Žal tudi ta, ki ste jo prilepili, ni točna. Prvo gre za star seznam, ki omenja mobio, katero oglašujete kot neaktivno. Drugo, seznam ni popoln. Prosim da ponovno ne sprašujete kateri programi manjkajo, ker bi to morali vedeti vi, ne pa mi uporabniki.

Se vam ne zdi malce neresno, da ne obvladate programov, ki jih ponujate? 

Še enkrat, kopirano iz portala moj.a1.si.

Moja programska shema:

  • Osnovni M
  • Erotični
  • Mix M

Upam da se bo na celotnem A1 našel nekdo, ki bo vedel, kaj ponujate v svoji shemi, ter to objavil. Lep dan.

Uporabniška raven 2
Značka +3

@Roman potem preveri pod posameznimi programskimi sklopi https://bit.ly/2YkDNC1. Tukaj je seznam vseh programskih sklopov, ki so tematsko razdeljeni. Zdaj mi je nekoliko bolj jasno, kaj si želel. Izbereš te, ki jih imaš vključene, razširiš seznam in imel boš pregled na katerem programskem mestu se posamezni program nahaja.

Glede na dolg zapis je bilo nekoliko težje razbrati vprašanje. Upam, da tukaj najdeš kar te je zanimalo.

Še enkrat, tudi tu seznam ni točen. SLO 1 HD se nahaja na programskem mestu 801 in ne na 1. In tako naprej. Povezava, ki ste mi jo dali, omenja 129 programov za mojo izbrano opcijo. Na moj.a1 ob enaki izbrani opciji kaže 153 programov.

Bo kdo preveril dejansko stanje ali raje nehava z debato, ker dejansko ne dobim preprostega odgovora na vprašanje, kje videti dejanski seznam programov z dejanskimi programskimi mesti za svoj paket?

Roman sam nikjer v celi debati ne navajaš ali maš naročen nov a1 net+tv ali si se na a1 kombo m??!!

Kombo M. 

Uporabniška raven 3
Značka +3

@Roman , glede seznama programskih mest - na katerem programskem mestu se določen program nahaja, ni odvisno le od izbranega paketa. Povezano je tudi s tehnologijo, s katero fiksne storitve uporabljaš. Na optični povezavi, kjer so hitrosti visoke, bodo lahko HD programi na prvem mestu. Na telefonski povezavi pa ne - večina se nahaja na programskih mestih od 800 dalje. To je eden od razlogov, zakaj smo zelo vztrajni s prošnjami za naročniške podatke. Glede na izbrani paket, tehnologijo in nastavljene sklope lahko tehniki točno preverijo, kakšna mora biti shema.

 

Glede števila programov - programski sklop Osnovni M vsebuje 73 TV in radijskih programov, sklop Mix M 50 TV programov ter sklop Erotični 12 programov. Sešteto skupaj je to 135 programov. Vendar pa sklop Mix M in Erotični vsebujeta nekaj istih programov. Zato je dejansko število manjše. Različnih programov bi moralo biti 129. Izračun v kalkulatorju sklopov zato pokaže na koncu to številko.

 

Če imaš HD programe na prvem mestu, svetujemo, da se glede programskega mesta držiš številk, ki jih najdeš tu: :point_right:http://bit.ly/2JWC9A3  ali tu https://bit.ly/2Cwxnax. Če jih nimaš in je npr. program SLO 1 HD na programskem mesu 800, bo v pomoč starejši dokument. Ker je vmes že prišlo do sprememb ni več točen in nekaterih programov na njem ni, pri sestavljanju svojega seznama pa bo vseeno v pomoč: (izbrisana povezava)  Sodelavce smo prosili, če lahko dodajo na spletno stran tudi posodobljen seznam programskih mest, kjer HD ni na začetku. 

 

Programska shema za aplikacijo A1 Xplore TV Go! je predstavljena na povezavi: https://www.a1.si/televizija/tv-programi/programske-sheme Za A1 Kombo M je primerljiva s programom A1 Net + TV M. Seznami, ki so vidni z A1 Xplore TV Go! so označeni s znakom za mobilni telefon. 

 

 

... Če jih nimaš in je npr. program SLO 1 HD na programskem mesu 800, bo v pomoč starejši dokument. Ker je vmes že prišlo do sprememb ni več točen in nekaterih programov na njem ni, pri sestavljanju svojega seznama pa bo vseeno v pomoč: https://bit.ly/2NswXnP Sodelavce smo prosili, če lahko dodajo na spletno stran tudi posodobljen seznam programskih mest, kjer HD ni na začetku. 

 

No, končno nekdo, ki pove kakšno je stanje. Da seznam ni popoln za naročnike, ki žal še nimamo dostopa do optike. Upam, da vam to čimprej uspe.

Hvala Urška in lep dan želim.

Uporabniška raven 3
Značka +3

@Roman Sodelavci so mi sedaj poslali pravilen seznam programov in programskih mest za pakete A1 Kombo, ki se ne uporabljajo na optični povezavi (programi HD niso na prvih programskih mestih). Najdeš ga v priponki. :point_down:  Na spletni strani ga še ni, bo pa tudi tja dodan v kratkem. 

Odgovor