Vprašanje

A1 xplore tv - HD programi in ogled nazaj

  • 30 September 2021
  • Odgovori 1
  • Ogledi 219

Pred kratkim sem prešel na A1 optiko. Opažam, da kar nekaj storitev ne deluje, kot bi morale. V shemi je navedeno, da so programi HRT, hrvaški RTL in RAI 1 v HD, predvajajo pa se v SD tehniki. Pri nekaterih programih, ki so sicer v HD tehniki (npr. ORF, TV Koper, ...) pa se ob ogledu nazaj predvajajo v SD tehniki, kar je tudi moteče. Prav tako pogrešam ogled nazaj pri programih Arenasport 3 in 4, kar v sodobnem času pomeni, kot da programov ne bi bilo v shemi. Program ETV HD ne deluje dobro in kocka na polno. V kolikor se težave ne da odpraviti, zakaj je program še v shemi, saj ni gledljiv.

Zelo moteča je tudi bela tema tv vmesnika, kar še poslabša vidnost napisov. Mislim, da bi v 2021 morala biti izbira temne teme nekaj samoumevnega. Počasen je tudi preklop med kanali. Že pri NEO na Telekomu ni bil hiter, tukaj pa je še za kako sekundo daljši. Brskanje med oddajami pri ogledu nazaj je precej nepregledno, ker kaže mrežno sliko 10 programov hkrati in spet smo pri beli temi, ki pa je še najbolj moteča od vseh stvari.

Zadeve bom še spremljal in če se v doglednem času ne uredijo, bom pač šel drugam, saj nisem vezan.


Odgovori 1

Pozdravljen.

 

Kar sprijazni se z vsem, ker bolje očitno ne bo. Jaz sem že en teden nazaj pisal, pa še nisem dobil nobenega odgovora s strani A1. Meni preklaplja med kanali tudi po 7 in več sekund. Tako pač je. Da ne govorim o tem o drugih stvareh. Je pa poceni, ja. Jat pa glih nameravam it k Telekomu, ker vidim pri sosedih kako to gladko dela. Sem pa na optiki.

 

Lp

Odgovor