Rešeno

Zrcaljenje Mobia TV iz telefona SAMSUNG Galaxy S10 na MONITOR SAMSUNG S32F351FUU


Zanima me ali je mogoče Zrcaljenje Mobia TV iz telefona SAMSUNG (Galaxy S10) na MONITOR SAMSUNG (S32F351FUU) in kaj potrebujem, da bo delovalo (programska oprema in strojna oprema - mikro USB-HDMI kabel, brezžični HDMI vmesnik ??).

Podobno vprašanje še za kombinacijo tablice SAMSUNG Galaxy Tab A (2016 → model SM-T580) in MONITORJA SAMSUNG (S32F351FUU.

Hvala.

icon

Najboljši odgovor od A1_Blaz 12 January 2020, 15:17

Ogled izvirnika

Odgovori 4

Živjo, @AMOSKOTE

MobiaTV sama po sebi zrcaljenja ne omogoča, je pa uporaba omenjenega običajno na voljo na napravah, ki uporabljajo Android verzijo 5.0, ali novejšo.

Za natančne podatke in možnosti uporabe zrcaljenja med napravami, ki jih uporabljaš, se lahko obrneš na telefonsko številko 080 697 267 (Samsung Slovenija), dosegljivi pa so od ponedeljka do petka med 9:00 in 18:00 uro.

Zdravo! Zdravljenje slike in zvoka je možno na dva načina, brezžično, (preko wi-fija- MIRACAST) in iz usb telefona - MHL) .. Samsung Galaxy S10 podpira MIRACAST … Potrebuješ samo pametni televizor z wi-fi jem, npr. Philips in se brezžično povezeš  preko wi-fi ja  in imaš sliko in zvok s telefona na tv .. Drugače se pa kupi, (npr. na Bolhi) za okoli 10€ tak wi-fi vmesnih, preko katerega se zrcali sliko in zvok na katerikoli lcd tv z HDMI vhodom … Priključi se ga na HDMI vhod .. Potrebuje napajanje … Lahko iz usb lcd tvoja… Tak wi-fi vmesnih deluje na vseh lcd tvjih z HDMI vhodom … Npr. Philips,  Sony, itd .. Lahko je HD ali FullHD, ipd .. Verjetno tudi na monitorju,če je slika 16:9 in je FullHD in ima HDMI vhod lahko zrcališ sliko in zvok  brezžićno, preko zgoraj omenjenega wi-fi vestnika.. Tak wi-fi vmesnik zanesljivo deluje tudi na 10 let starem lcd tvju Sony … Glede MHL pa nevem … Mora podpiratt tv MHL … in telefon ..  Za omenjeno tablico pa nevem .. Lp, Slavko

Zdravo! Sam uporabljam mobilni telefon Samsung Galaxy S10e … In samo podrsam zgoraj  z vrha dol, da se odprejo nastavitve za telefon… Npr wi-fi in ostalo… Prižge wi-fi,  nato v posameznem tv Philips nastavim povezovanje Miracast… Nato  na telefonu pod zgoraj omenjenimi nastavitvami vključim funkcijo Smart view in zgoraj omenjeni telefon se začne povezovati z Philips tv … Na telefonu mi pokaže, da je na dosegu Philips tv .. In na telefonu potrdim Philips tv in potrdim,da se naj poveže z njim .. Nato se zgoraj omenjeni telefon poveže št tv  … Na tv se pojavi slika in zvok s telefona..Za to ne potrebujem nobeno dodatno aplikacijo… Ko je slika na telefonu pokončna, je slika s telefona pokončna, ko je slika na telefonu ležeča, je slika na tv ležeča… Tudi MOBIA tv dela normalno .. Ko telefon obrnem vodoravno,je tudi slika na tv vodoravno čez cel zaslon .. Zvok in slika se predvajata preko tv … Samo moraš se prvo se povezati s tv, da je slika in zvok s telefona na tv, pol pa zagnati MOBIA tv … Sem se pa tudi povezoval  s tv preko wi-fi vestnika (wi-fi doongle) preko HDMI vhoda, pa tudi nisem imel problema.. Ne na Philips tv, na na 10 let starem navadnem lcd tv Sony … Drugače pa obstajajo aplikacije za miracast,  npr Screen mirroring  in druge … Lp, Slavko

Zanima me ali je mogoče Zrcaljenje Mobia TV iz telefona SAMSUNG (Galaxy S10) na MONITOR SAMSUNG (S32F351FUU) in kaj potrebujem, da bo delovalo (programska oprema in strojna oprema - mikro USB-HDMI kabel, brezžični HDMI vmesnik ??).

Podobno vprašanje še za kombinacijo tablice SAMSUNG Galaxy Tab A (2016 → model SM-T580) in MONITORJA SAMSUNG (S32F351FUU.

Hvala.

Vse kar potrebuješ je aplikacija Web Video Caster in to je to, vsaj po mojih ozkušnjah

Odgovor